Ben jij de actieve senior?

Wil jij ook langer leven in goede gezondheid en vol energie? Een leven waarin je volop actief bent met het doen van leuke dingen? We leven gemiddeld steeds langer. Hoe mooi is het als je volop kunt blijven genieten van de gouden jaren? Jaren waarin je niet meer hoeft, maar mag “werken” en tijd hebt om de mooie dingen van het leven te omarmen. Actief kunnen blijven genieten van je kinderen en kleinkinderen. Hoe fijn is het als jij dat ook kunt realiseren? Gelukkig en gezond oud worden? Jouis helpt je hierbij en is daarbij mede geïnspireerd door de Blue Zones.

Blue Zones

Image module

De Blue Zones zijn vijf gebieden op de wereld waar de mensen gemiddeld 90 jaar of ouder worden in goede gezondheid. De senioren worden niet weggestopt in een bejaardenhuis, zittend op een stoel, maar zijn actief, fysiek en mentaal sterk. De mensen in deze gebieden hebben veel minder last van ouderdomskwaaltjes en ziekten (zoals hartfalen, diabetes, kanker, botontkalking, overgewicht en alzheimer) dan in andere bevolkingsgroepen. De bevolking van de Blue Zones is gezond, gelukkig en fysiek erg sterk, ook op hoge leeftijd. De vijf Blue Zones staan links op de afbeelding weergegeven.

ontvang gratis de kookgeheimen van de Blue Zones

over Jiske Simons

Mijn naam is Jiske Simons (1975), oprichter van Jouis B.V. Als driejarige ben ik vanuit Korea in een Nederlands gezin terechtgekomen. Jaren later heb ik mijn thuis gevonden bij een ander gezin en zij zijn nu mijn ouders. Ik heb veel uitdagingen gekend en ik heb jong geleerd om de regie te nemen over mijn eigen leven en dat koester ik nog steeds. Wie je bent of hoe je oud wordt heb je grotendeels zelf in de hand. En met een beetje hulp is alles mogelijk!

Als jong meisje zag ik de film Florence Nightingale, voor de meesten misschien bekend als “the lady with the lamp”. Ik raakte gefascineerd door haar sterke idealen. Zij had een sterke intrinsieke drang om iets goeds te doen voor de medemens en daarbij volgde zij haar eigen pad. Vol bewondering heb ik de film uitgekeken en het enige wat ik dacht: “Dat wil ik ook!” En zo is Jouis ontstaan.

De naam Jouis stamt af van jouisseren, synoniem voor genieten. Jouis is een platform dat met haar website en activiteiten verbinding creëert tussen senioren en hen helpt een gelukkig, sociaal actief en gezond leven te leiden geïnspireerd op de Blue Zones.

“Niet onze genen, maar onze leefstijl bepaalt hoe we oud worden.”

Jouis zet jou in je kracht, zodat je lang blijft genieten van de gouden jaren, gezond en gelukkig.

Wil je meer weten? Kijk gauw hier...